Var frimodig!

Hur kan man vara frimodig och orädd? Läs Marcus Johnsons tankar om hur vi får hämta kraften hos Gud.

Observera

Denna text publicerades första gången den 13 maj, 2021. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Att vara frimodig, stark och orädd är ibland svårt, trots att vissa människor verkar ha lättare än andra att vara det. Ser vi på sociala medier och alla de bilder som läggs upp så verkar vissa människor alltid vara frimodiga och orädda, men en bild visar inte alltid hela sanningen, alla människor har perioder då livet verkar skört och ostadigt.

Ibland intalar vi oss att vi vet var vi ska och att livet framöver skall gå som på räls, men inser att det är en omöjlighet, därför att livets skiftningar drabbar oss oavsett hur vi sett ut vår framtid.
För de som har gjort planer och stakat ut sin framtid kan insikten om att allt inte blir som du tänkt det, bli ett hårt uppvaknande. Ändå uppmanar Bibeln oss gång på gång att inte vara rädda och att vara frimodiga och starka.


”Var starka och frimodiga, var inte rädda eller förskräckta för dem. Ty Herren, din Gud, går själv med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig.” 5 Mos 31:6.

Hur är det möjligt att vara orädd, frimodig och stark i den här världen och i våra liv? Ja, kraften hämtar vi där kraften finns, hos Gud.
När vi fokuserar på Gud i våra liv så hämtar vi kraft och trygghet från Gud och inte oss själva, det här är viktigt!
Om vi bara utgår från oss själva och själva försöker vara starka, ser oss själva som den viktigaste källan till styrka i våra liv, så kan det bli övermäktigt att leva när våra liv inte går på räls och allt vänds upp och ner.

När vi vänder oss till Gud och förlitar oss på honom, förlitar vi oss på hans styrka och inte på oss själva. Människor har förlitat sig på Gud och fått hjälp i sina liv genom alla tider och otaliga berättelser finns berättade i Bibeln. Lyssnar du på de människor som vittnar om vad Gud har betytt i deras liv idag, ja då kan du också få hjälp i ditt liv.

Min uppmaning till dig är att vara frimodig, stark och inte rädd!
Gud går med dig på din väg. Gör plats för Gud vid din sida och öppna ditt hjärta och låt honom få del av ditt liv, så skall Gud ge dig mod att leva ditt liv frimodigt, starkt och utan rädsla.

Med en önskan om Guds välsignelse var du än befinner dig.
/ Marcus Johnson, pastor