Textil

Textil tid

Textil tid är en länge tänkt tanke, en tid och plats att träffas helt opretentiöst. Alla är välkomna att vara med, det är inget krav på församlingstillhörighet, inga sockengränser eller åldersgränser.

Vi tycker om att skapa – på olika sätt – textilt. Om vi stoppar gamla strumpor, stickar nya, sy kläder till barnen, fållar gardiner, lägger upp byxor eller broderar väljer vi själv. Vi gör det till oss själva – för vår egen skull. Visst kan vi sticka bebismössor till någon insamling, om vi vill. Men det kommer, till skillnad från en syförening, inte bli någon auktion där pengarna går till församlingen.

Skulle det bli så att du väljer att prata med några en kväll och inte få en enda maska stickad, så är det helt ok! Har du en fullbokad vecka, så känn inte att du borde komma, det här ska bara vara för skoj skull.

Ingen av oss är textillärare, men det är möjligt att någon är lite extra bra på något och kan hjälpa till. Ibland är det långt till en mormor som kan lära ut och besvärligt att kolla på youtube, då kan det vara praktiskt att fråga någon som sitter i rummet.

Tanken är också att det här kan bli en plats där någon vill låna strumpstickor nr 4, någon har tyg som den ger bort/säljer, eller visar ett mönster som den gillar, har ett bra ställe för inköp, osv.

Vi håller till i Equmeniakyrkan i Väte under vår och höst. Under sommaren flyttar vi till Snäckan, det är för trevligt för att ha sommarlov.

Det finns för närvarande inga kommande händelser i kalendern.