Gott Nytt år!

Nyårshälsning från pastor Jan – tappa inte modet!

Åker solnedgång

Under de sista skälvande timmarna av 2020, finns det all anledning att summera året som gått.
Undertecknad har redan läst många berättelser om det gångna året, som de flesta betecknar som ett pandemiår, ett förlorat år för många företagare där omsättning och vinst gått i botten och flera anställda mist, eller fått pausa sina jobb.

För min del summerar jag i ett lite längre perspektiv eftersom jag avslutar min tjänst i Equmeniakyrkan på västra Gotland i och med årsskiftet. Under drygt 5 ½ år har jag varit anställd som vakanspastor på 25 %, en tjänst som har betytt oerhört mycket för mig själv.
Denna tjänst har förvisso varit en liten del av en församling med ett stort varmt hjärta och en ovanlig härlig kreativitet, med en förmåga att hela tiden tänka utanför ”Boxen”. Om man skulle räkna upp allt som inträffat under denna tid, kommer inte bladet att räcka till.
Så tack för all den kärlek och tålamod som ni haft med mig under denna tid, det kommer att bli tomt efter er såväl äldre, medelålders och yngre samt alla barnen.

Det kan ibland vara väldigt nyttigt att se i backspegeln, för att kunna blicka in i framtiden. 2020 har inte varit ett mellanår eller en transportsträcka i Guds rike även om en del verksamhet fått pausas. Vi har ännu tydligare sett att Gud är trofast genom allt.

Ett nytt år stundar, med nya möjligheter och förmodligen kommer läget med covid 19 att så småningom ebba ut. Guds församling kommer att stå orubbligt fast.

Det finns ett bibelord som har ringt i mina öron under nattens tysta timmar som jag vill ge mina läsare av de betraktelser som publicerats på församlingens hemsida under hösten.
Galaterbrevet 6: 9 – 10 (översättning från Living Bible)

”Låt oss inte tröttna på att göra det som är gott, för om vi inte tappar modet och ger upp kommer vi så småningom att få skörda välsignelser.
Därför bör vi ta vara på varje tillfälle att göra det som är gott, särskilt mot våra kristna bröder och systrar.”

Förlåt att denna nyårshälsning riktas till stor del åt församlingen, men hälsningen från Herren själv gäller även andra som läser detta: Se framåt, ge inte upp, gör det som är gott och välsignelserna kommer över ditt liv.

Tack för dessa fina och betydelsefulla år i mitt liv som ni alla har gett mig, ingen nämnd, men ingen heller glömd.

Guds välsignelse önskar jag er alla.
Vallstena den 31 december 2020
Pastor Jan Olander