Ge din tid åt Gud

Vad gör vi med vår tid? Marcus Johnson delar några tankar med oss.

Är det så att en timme när vi har roligt går snabbare än en timme när vi har tråkigt? Tiden kanske inte är en fast referens oavsett hur exakta klockor vi har, den kanske påverkas mer av vad vi gör med den.

Ingen människa är opåverkad av tid då tiden går åt att använda på olika sätt. Kanske är vi bra på att hålla tiden eller så missar vi den ständigt. Vissa människor får mycket tid och andra lämnar oss allt för tidigt.

Långt tillbaka i tiden har det sannolikt varit svårt att se tiden som en linje med en tydlig början och ett slut, årstiderna och solens ständiga återkommande varje morgon avlöser ju varandra som ett oändligt kretslopp, samtidigt som vår tid på jorden går och inte kommer tillbaka.

Bibeln berättar att det har funnits en tydlig start men också att allt skall få ett slut, inte bara för oss som individer här på jorden utan också för världen så som vi känner den. För oss människor här idag är det kanske bättre att tala om ett mål för vår tid här på jorden än när allt skall ta slut.
Nu befinner vi oss här och nu i den här tiden och det har gått ytterligare någon minut av den tid som inte återvänder när du läser detta.

Hur gör vi då med vår tid här och nu, vad behöver vi för att kunna använda tiden vi fått, den tid vi har kvar? Bibeln berättar om hur viktigt det är att vi använder vår tid till att göra gott, att använda den rätt. Den berättar också att vi skall förlita oss på att Gud leder oss, var vi än befinner oss i vår tid och i våra liv. Vi får be Gud om hjälp att förstå var vi befinner oss i den tid han gett oss. Bibeln berättar att målet för vår tid här på jorden är att förbereda oss för evigheten i himlen, Guds gåva till oss genom Jesus Kristus.

Kanske är det så att tid inte finns i himlen, kanske är den tidlös? Vi kan naturligtvis inte veta säkert men om vi tänker oss den som tidlös så blir den alltså evig.

Jag tror att det är så att Gud hela tiden ger oss just den tid vi behöver, oavsett hur mycket tid vi får i våra liv, Gud räknar inte som vi. Jag tror att Gud i tysthet ger oss insikter och förståelse för att förstå vår tid. I all sin godhet, omsorg och kärlek till oss ger Gud oss just den tid vi behöver.

Min ständigt återkommande bön är att Guds vilja skall ske i mitt liv. Min uppmaning till dig är att öppna ditt hjärta och ge din tid åt Gud.

Med en önskan om Guds välsignelse.
Marcus Johnson, pastor