Warning: Declaration of Custom_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/equmenia/supergammal.equmeniakyrkan.se/wp-content/themes/gemensamframtid/classes.php on line 0

Warning: Declaration of Custom_Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/equmenia/supergammal.equmeniakyrkan.se/wp-content/themes/gemensamframtid/classes.php on line 0

Warning: Declaration of Custom_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/equmenia/supergammal.equmeniakyrkan.se/wp-content/themes/gemensamframtid/classes.php on line 0
Gymmet invigt av regiondirektören | Equmeniakyrkan Västra Gotland

Gymmet invigt av regiondirektören

Publicerat 2017-09-07 av Equmeniakyrkan Västra Gotland

gym 2Dryga 70 personer trotsade regnet för att vara med när regiondirektör Peter Lindvall invigde Gotlands nyaste gym.
Equmeniakyrkans källare i Väte har blivit träningslokal med det passande namnet Kraftkällan.
Församlingen hoppas att gymmet ska göra både bygden och kyrkan mer attraktiv.
Equmeniakyrkans källare i Väte har förvandlats till ett gym, ”Kraftkällan”. Lokalen stod mestadels outnyttjad de senaste åren men vid årsmötet i början på 2017 togs beslutet att satsa på ett gym. Entusiaster från församlingen och från bygden runt omkring har arbetat ideellt med att bygga om lokalen.
gym 3Lördagen 2 september invigdes gymmet av Gotlands regiondirektör Peter Lindvall.
– Det här är ett jättebra exempel på det driv och engagemang som finns i olika socknar på Gotland. Jag tycker det finns jättemycket möjligheter till utveckling i varje socken och här i Väte har man varit väldigt bra på att ta tillvara på de möjligheter som finns just här, säger han, och fortsätter:
– Kyrkan är en jätteviktig del av Gotlands utveckling. Här är man duktig på att ha barn- och ungdomsverksamhet. Det här är ett projekt som kan bidra till att unga människor kan stanna här i stället för att flytta.
Satsningen har kostat omkring 400 000 kronor, en investering som församlingen står för. Förhoppningen är att större delen av kostnaden kommer att täckas av bidrag från Leaderprogrammet.
gym 1Ett årskort vid gymmet kostar 2500 kronor och vid invigningen räknade arbetsgruppen som jobbat med gymmet att 22 sålda årskort skulle räcka för att finansiera projektet.
– Det här gör vi dels för att bygden ska bli attraktiv att bo i och dels för församlingen. Till exempel kan föräldrar som skjutsar hit barn till vår ungdomsverksamhet stanna kvar och träna i stället för att åka fram och tillbaka, säger Tomas Björkqvist, som ingår i arbetsgruppen.
Där ingår även Peder Jakobsson, Rikard Hägg, Göran Hägg och Johan Fredriksson. Gymmet är bemannat några ”Prova på”-kvällar de första två veckorna, därefter är det obemannat men öppet dygnet runt sju dagar i veckan för medlemmar.
Församlingen hoppas att gymmet kan bidra till att fler människor hittar till det gamla missionshuset, numera Equmeniakyrkan.
– Det var någon som sa att det är det här som är mission, att få in folk till lokalen, säger Tomas Björkqvist.

Läs mer om gymmet…